VÁNOČNÍ KÁVA

Naše letošní Vánoční káva pochází z Etiopie, od drobných farmářů z okolí vesnice jménem Idido. Je chuťově velmi jemná a my ji pražíme tak, aby byla vhodná na espresso i na filtr.


Chuťový profil: Ananas, Med, Květiny, Černý čaj

Tato káva nejlépe chutná na:    

coffee-machine     coffee-pot     french-press     coffee-filter

Vánoční káva je dostupná pouze v 225g balení

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
250 Kč
Kategorie: KÁVA
Vánoční káva
Novinka Speciální Edice
Stupeň pražení Stupeň pražení
Metoda přípravy Espresso, filtr
Acidita na filtru Střední
Acidita na espressu Vyšší
Hořkost Nízká
Sladkost Střední
Zpracovatelská stanice Idido
Region Yirgacheffe / Gedeb / Idido
Nadmořská výška 1 900 – 2 200 m n. m.
Odrůda Heirloom
Zpracování Natural
Chuťový profil Ananas, Med, Květiny, Černý čaj

 

Idido

Etiopie je považována za kolébku kávy a oblast Yirgacheffe patří mezi její nejzářivější poklady. Díky ideální nadmořské výšce, bohaté půdě a tradičnímu zpracování zde vznikají jedny z nejvíce vyhledávaných káv na světě. Kávy z této oblasti jsou známy svou jemností a květinovými tóny.

Idido je malá vesnice ležící v oblasti Gedeb v regionu Yirgacheffe. Tuto kávu mají na svědomí drobní pěstitelé, kteří pěstují své kávové keře v okolí svých obydlí a následně je doručují na místní promývací stanici. V tomto případě se jedná o naturálně zpracovanou kávu.

Po sběru se kávové třešně suší na zvýšených afrických postelích v tenké vrstvě o přibližně 200 kg na každém lůžku. Suší se na místě s větším prouděním vzduchu a omezeným slunečním svitem, aby proces probíhal pomalu a rovnoměrně. Celé sušení trvá zhruba 21 dní.

 

V Etiopii je pro pěstování kávy typické, že se pesticidy nepoužívají buď vůbec, nebo jen ve velmi omezené míře. Drobní farmáři si logicky nemohou dovolit nákladnou BIO/Organic certifikaci, a tak přestože tato káva není oficiálně certifikována, způsob jejího pěstování je standardům ekologického zemědělství velmi blízký.

 

Jak tato káva chutná?

Naturální Idido je káva velmi jemná a delikátní. Má květinové aroma a v chuti můžeme cítit med, ananas a černý čaj. Pražíme ji omni způsobem, to znamená, že je pražená tak, aby byla vhodná na všechny způsoby přípravy.

Na filtru bude jemná se střední aciditou a vynikne chuť černého čaje, kdežto na espressu bude mít výraznější aciditu připomínající ananas a kiwi. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola