UGANDA MOUNT ELGON
Káva ze svahů vyhaslé sopky Elgon pochází ze čtyř malých zdejších farem. Je pražena středním způsobem a je vynikající na espresso, moka konvici nebo i na french press.
Chuťový profil: Kakao, Jahody, Jablka
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|
Stupeň pražení | ![]() |
Metoda přípravy | Espresso, Moka konvice, French press |
Acidita | Střední |
Hořkost | Nízká |
Sladkost | Střední až vyšší |
Farma | Sdružení čtyř malých farem na úpatí sopky Elgon |
Majitelé farem | Michael Mafabi, Paul Odangwe, Steven Wolyambogo a Richard Wodulo |
Region | Úpatí sopky Elgon / Západní Uganda |
Nadmořská výška | 1 750 - 2 100 m n. m. |
Odrůda | Kent, Typica, SL-14 & SL-28 |
Zpracování | Promyté |
Chuťový profil | Čokoláda, Jahody, Jablka |
O kávě
Tato kávová zrna pochází ze svahů hory jménem Elgon, která je vyhaslou sopkou. Konkrétně se jedná o produkci čtyř malých zdejších farem, které provozují dlouholetí farmáři – Michael Mafabi, Paul Odangwe, Steven Wolyambogo a Richard Wodulo. Jejich farmy mají velikost 2–8 hektarů a nacházejí se na východní straně hory v nadmořské výšce 1750 až 2100 metrů. Stinné prostředí a chladné klima zde zajišťují pomalé a rovnoměrné dozrávání kávových třešní. Farmáři úzce spolupracují s "Mount Elgon Coffee Fund", projektem podporovaným nevládními organizacemi, jehož cílem je zvyšovat povědomí o ochraně životního prostředí a zavádět udržitelné technologie na kávových plantážích. Tato káva potěší milovníky afrických káv. Pražíme ji středním způsobem a je vynikající na espresso, moka konvici nebo i na french press. V její chuti je patrné kakao a jemná chuť jahod a jablek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.