PAPUA NEW GUINEA SIGRI ESTATE

Kávová zrna z proslulé plantáže Sigri Estate pocházejí ze srdce exotické Papuy Nové Guineje. Skvělá volba zejména na espresso, potěší ale i v moka konvičce nebo na french pressu.


Chuťový profil: Vlašské ořechy, Datle, Kaki

Tato káva nejlépe chutná na:    

coffee-machine     coffee-pot     french-press

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
240 Kč 480 Kč 864 Kč 240 Kč 480 Kč 864 Kč 240 Kč 480 Kč 864 Kč 240 Kč 480 Kč 864 Kč 240 Kč 480 Kč 864 Kč 240 Kč 480 Kč 864 Kč 240 Kč 480 Kč 864 Kč 240 Kč 480 Kč 864 Kč 240 Kč 480 Kč 864 Kč od 240 Kč
Kategorie: KÁVA
PNG Sigri
Novinka Tip
Stupeň pražení Stupeň pražení
Metoda přípravy Espresso, Moka konvice, French press
Acidita Střední
Hořkost Střední
Sladkost Střední
Farma Sigri Estate
Region Údolí Waghi / Západní vysočina
Nadmořská výška 1 525+ m n. m.
Odrůda Arusha
Klasifikace zrn A
Zpracování Promyté
Chuťový profil VLašské ořechy, Datle, Kaki

 

Sigri Estate

Plantáž Sigri Estate se nachází v regionu Západní vysočina v Papui Nové Guineji, v úrodném údolí Waghi ve výšce přes 1 500 metrů nad mořem. Jedná se o největší kávovou plantáž v zemi s plochou kolem 750 hektarů. Všechny kávy nesoucí jméno Sigri pocházejí z této oblasti, z bohaté vulkanické půdy, kde panují ideální podmínky pro pěstování výběrové arabiky.

Příroda a udržitelnost

Na farmě Sigri se důsledně dbá na ekologické hospodaření — kávovníky se pěstují bez použití pesticidů a herbicidů, pod stínem dvou typů stromů, které pomáhají k rovnoměrnému zrání kávových třešní. Tento stínový systém zároveň poskytuje přirozený domov více než 90 druhům ptáků. Udržitelnost je zde klíčovou hodnotou a promítá se do každodenní péče o půdu i krajinu. Kromě toho se zde dbá i o místní obyvatele- výnosy z prodeje kávy zde financují například chod místní školy nebo i další související projekty.

Zpracování a kvalita

Pečlivý výběr začíná už na poli – sbírají se výhradně plně zralé červené třešně, které se ještě ten den zpracovávají promytou metodou. Následuje fermentace, a to po dobu tří dní, přerušované každých 24 hodin promýváním. Nakonec ještě jeden den zrna setrvávají ve vodě, což dává této kávě jemnost a komplexitu. Zrna se pak suší na slunci po dobu minimálně 21 dní, poté se loupou, třídí a ručně přebírají. Všechny šarže jsou opakovaně testovány na cuppingu, aby byla zaručena jejich špičková kvalita.

Jak káva chutná?

PNG Sigri Estate má plné tělo, vyváženou sladkost a příjemně jemnou aciditu. Pražíme jí středně a v chuti najdeme tóny vlašských ořechů, datlí a exotického kaki. Je to vynikající káva na espresso. Skvěle ale funguje i v moka konvičce nebo na french pressu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola