PAPUA NEW GUINEA TAIRORA

Káva z papuánskách horských oblastí vyniká výraznou sladkostí a tóny bezové šťávy. Tairora je pražená tmavě pro netradiční zážitek na espressu,  ale skvělá je taky na moka konvičku a french press.


Chuťový profil: Bezová šťáva, meruňky, pomeranče

Tato káva nejlépe chutná na:    

coffee-machine     coffee-pot     french-press 

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč od 230 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Colbran Coffeelands Estate a okolní farmy
REGION: Baroida, Aiyura, Kainantu / Východní Vysočina
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 700- 1 850 m.n.m.
ODRŮDA: Arusha , Bourbon, Mundo Novo, Typica
ZPRACOVÁNÍ: Promyté
PRAŽENO NA: ESPRESSO
CHUŤOVÝ PROFIL: BEZOVÁ ŠŤÁVA, MERUŇKY, POMERANČE

Papua Nová Guinea je země tak trochu obestřená tajemstvím. V kávovém světě, na rozdíl třeba od sousední Indonésie, není nejznámější. Přitom historie pěstování kávy zde sahá až do koloniální minulosti, a to konkrétně do 19. století. Pěstitelé kávovníků ani ostatní farmáři to zde neměli nikdy lehké a tato situace tak trošku přetrvává dodnes...

Největší obtíží je nedostupnost pěstitelských oblasti spolu s velmi špatnou infrastrukturou. Přesto se však zde pracuje na tom, aby se nacházely inovativní řešení, které mají za výsledek neustálé zlepšování kvality kávy i života místních farmářů.

Tato papuánská zrna pochází z farmy jménem Colbran CoffeeLands a několika okolních farem na východě země z regionu nazvaném "Eastern Highlands", neboli "Východní vysočina". Konkrétně se jedná o oblasti Baroida, Aiyura a Kainantu. Místní plantáže se rozprostírají ve výšce 1 700 až 1 850 m. n m.

Třešně se sbírají ručně a farmáři je prodávají do sběrného místa, kde se třídí a kontrolují z hlediska kvality. Po roztřídění se zrna zbavují slupky a nechávají se zhruba 36 hodin nasucho fermentovat. Poté se káva promývá a suší na plachtách. 

Tairoru pražíme tmavě. Co se týče chuti, zdůraznili bychom její výraznou sladkost, která připomíná bezovou šťávu. Dále v chuťovém profilu nalezneme pomeranče a meruňky. Na espressu se jedná celkem o netradiční zážitek. Vhodná je stejně tak na moka konvičku nebo i na french press.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu