NICARAGUA FINCA SAN RAMÓN
Chuťově výrazná, s chutí tmavé čokolády a jemnými ovocnými tóny připomínající sušená jablka a oříšky. Tak chutná káva z nicaragujské farmy San Ramón. Skvělá jako každodenní espresso.
Chuťový profil: Tmavá čokoláda, Sušená jablka, Oříšky
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|---|
FARMA: | Finca San Ramon |
MAJITEL FARMY: | Eduardo Rizo a jeho rodina |
REGION: | Jinotega |
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: | 1 000- 1 200 m.n.m. |
ODRŮDA: | Caturra, Parainema, Bourbon, Catuaí |
ZPRACOVÁNÍ: | Promyté |
PRAŽENO NA: | ESPRESSO |
CHUŤOVÝ PROFIL: | TMAVÁ ČOKOLÁDA, SUŠENÁ JABLKA, OŘÍŠKY |
FINCA SAN RAMÓN
Farma San Ramón se rozprostírá v severních horách regionu Jinotega v Nikaragui, a to v nadmořské výšce 1 000 až 1 100 metrů. Farma má velmi dlouhou a bohatou tradici v pěstování kávy, sahající až do roku 1896. Po celou více než stoletou historii farmu vede rodina Rizzů a její správa se předává z generaci na generaci. Současným "šéfem" je pan Eduardo Rizzo, ale v jeho práci mu už pomáhají i jeho dva synové. Region Jinotega, ve které se farma nachází, je nejvýznamnějším pěstitelským regionem v Nicaragui a těží ze zdejší sopečné půdy bohaté na živiny a rozmanitému mikroklimatu se spoustou srážek.
FARMA A EKOLOGIE
San Ramón jsme v naší pražírně ihned velmi oblíbili, protože se jedná o ideální volbu jako univerzální espresso na každý den. Je to chuťově výrazná káva, ve které dominuje chuť tmavé čokolády, kterou krásně doplňují jemně ovocné tóny připomínající sušená jablka. Má střední tělo a určitě se dá použít i na konzervativnější french press.
Eduardo a jeho synové
Sazeničky kávovníků na farmě San Ramón
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.