MEXICO JALTENANGO

Tato káva pochází z horského regionu v okolí města Jaltenango v jižním Mexiku, kde ji pěstuje malá skupina farmářů, kteří se spojili v roce 2011. Díky střednímu pražení vyniká její přirozená sladkost a vyváženost s tóny mandlí, karamelu a sušených jablek.

 
 

Chuťový profil: Mandle, Karamel, Sušená jablka

Tato káva nejlépe chutná na:    

coffee-machine        coffee-pot        french-press

 

organic

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
250 Kč 500 Kč 900 Kč 250 Kč 500 Kč 900 Kč 250 Kč 500 Kč 900 Kč 250 Kč 500 Kč 900 Kč 250 Kč 500 Kč 900 Kč 250 Kč 500 Kč 900 Kč 250 Kč 500 Kč 900 Kč 250 Kč 500 Kč 900 Kč 250 Kč 500 Kč 900 Kč od 250 Kč
Kategorie: KÁVA
Jaltenango (1)
Novinka Organic
Stupeň pražení Stupeň pražení
Metoda přípravy Espresso, Moka konvice, French Press
Acidita Střední
Hořkost Střední
Sladkost Střední
Farma Sdružení farem v oblasti Jaltenango
Region Jaltenango / Chiapas
Nadmořská výška 1 200 – 1 500 m n. m.
Odrůda Mix odrůd
Zpracování Promyté
Chuťový profil Mandle, Karamel, Sušená jablka
Certifikace Organic

 

Jatenango

Tato káva pochází z jižního mexického státu Chiapas, a to konkrétně z okolí města Jaltenango. Vyprodukovala ji malá komunita farmářů, která se dala dohromady v roce 2011. V té době společně čelili následům katastrofy způsobené kávovou rzí – houbovým onemocněním, které napadá listy kávovníků a dokáže zničit celé úrody. Spojením sil, sdílením zkušeností a společnými investicemi se této komunitě podařilo obnovit své farmy a vrátit se k udržitelnému způsobu pěstování.

Káva zde roste v nadmořské výšce 1 200 až 1 500 metrů, a tak nese označení SHG – Strictly High Grown, které značí pomalu dozrávající zrna s výraznější chutí a vyšší kvalitou.

Zpracování probíhá tradiční promytou metodou přímo v blízkosti farem – ručně, v malých mlýnech, a následně se káva suší na slunci. Po usušení se zrna převáží do města Comitán, kde probíhá konečné dočištění a balení do pytlů, připravených již na export.

Tato káva je organicky certifikovaná. Pěstování probíhá bez použití chemických hnojiv a pesticidů

 

Jak káva chutná?

Kávu z Jaltenanga pražíme středně, aby vynikla její přirozená sladkost a vyváženost. V chuti dominují mandle a karamel, doplněné o jemné ovocné tóny připomínající sušená jablka. Díky své harmonii je ideální na espresso, moka konvici i french press – výborná káva na každý den.

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola