GUATEMALA REMITO
Remito je káva, která pochází od malých farmářů z guatemalských regionů Chimaltenango a Suchitepéquez. Je pražená středně a nabízí sladkou chuť mléčné čokolády s tóny borůvek a mandlí.
Chuťový profil: Mléčná čokoláda, Borůvky, Mandle
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|
Stupeň pražení | ![]() |
Metoda přípravy | Espresso, Moka konvice, French Press |
Acidita | Střední |
Hořkost | Střední |
Sladkost | Střední |
Region | Chimaltenango a Suchitepequez |
Nadmořská výška | 1 200 – 1 500 m n. m. |
Odrůda | Mix odrůd |
Zpracování | Promyté |
Chuťový profil | Mléčná čokoláda, Borůvky, Mandle |
O této kávě
Remito je směsí produkovanou různými farmami, nacházejícími se v guatemalských regionech Chimaltenango a Suchitepéquez. Kávovníky v této jižní části země těží z vydatných srážek a vlhkého, teplého klimatu. Obvykle se zde pěstují ve stínu místních stromů zvaných „Inga“, které umožňují jejich optimální růst. Rostliny jsou živeny bohatou vulkanickou půdou, kterou produkují okolní sopky Acatenango a Fuego. Tyto dvě sopky jsou aktivní již po mnoho let a neustále obnovují minerály a úrodnost půdy. Guatemala Remito je pražená středním způsobem, je to velmi sladká káva, jejíž chuťový profil se vyznačuje mléčnou čokoládou spolu s borůvkami a mandlemi.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.