BRAZIL FAZENDA MARIANO
Správa věhlasné brazilské farmy Fazenda Mariano se již přes sto let předává z generaci na generaci. Dnes ji řídí bratří Henrique a Ricardo Junqueriové a ti usilovně pokračují v rodinné tradici pěstování co nejlepší kávy. Zrna z Fazendy Mariano jsou chuťově jemnější, než naše druhá Brazílie a kromě espressa se hodí třeba i na french press.
Chuťový profil: mléčná čokoláda, mandle, med
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|---|
FARMA: | Fazenda Mariano |
MAJITEL FARMY: | Bratři Henrique a Ricardo Barbosa Junqueira |
REGION: | Poços de Caldas, Sul de Minas |
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: | 980- 1 100 m.n.m. |
ODRŮDA: | Yellow Bourbon |
ZPRACOVÁNÍ: | Pulped natural |
PRAŽENO NA: | ESPRESSO |
CHUŤOVÝ PROFIL: | MLÉČNÁ ČOKOLÁDA, MANDLE, MED |
Farmu Fazenda Mariano založil roku 1909 Manoel Barbosa Junqueria jako malou usedlost v oblasti jménem São Domingos Mountain. Díky její výhodné poloze s dobrými podmínkám k pěstování kávovníku a díky usilovné práci pana Manoela se postupem času farma stala proslulou díky skvělé kvalitě kávy. Zkušenosti a know-how se předávaly z generace na generaci. Dnes farmu řídí pravnuci pana Junqueriy- bratři Henrique a Ricardo. Ti se zapříčinii o značný pokrok- nejen v souvislosti s kvalitou místních produkce, ale i co se udržielnosti týče. Farma používá nové technologie a postupně se rozrůstá. Místní zaměstnanci obývají dobře zařízené a pohodlné domky a pro jejich potomky je zajištěn dobrý dostup do školy. V chuťovém profilu kávy z Fazendy Mariano dominuje mléčná čokoláda. Je vynikající volbou nejen na espresso, ale díky tomu, že ji pražíme lehce světleji, než naší druhou Brazílii Diamantina, je vhodná třeba i jako french press.