BRAZIL FAZENDA MARIANO
Káva z Fazendy Mariano se u nás stala velmi oblíbenou, a tak ji máme v nabídce již třetím rokem. Správa téhle věhlasné brazilské farmy se již přes sto let předává z generaci na generaci. Dnes ji řídí bratří Henrique a Ricardo Junqueriové a ti usilovně pokračují v rodinné tradici pěstování co nejlepší kávy.
Chuťový profil: Mléčná čokoláda, Máslové sušenky, Med
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|
Stupeň pražení | ![]() |
Metoda přípravy | Espresso, Moka konvice, French Press |
Acidita | Nízká |
Hořkost | Střední |
Sladkost | Střední |
Farma | Fazenda Mariano |
Majitel farmy | Bratři Henrique a Ricardo Barbosa Junqueira |
Region | Poços de Caldas / Sul de Minas |
Nadmořská výška | 980–1 100 m n. m. |
Odrůda | Yellow Bourbon |
Zpracování | Pupled natural |
Chuťový profil | Mléčná čokoláda, Máslové sušenky, Med |
O farmě
Farmu Fazenda Mariano založil roku 1909 Manoel Barbosa Junqueria jako malou usedlost v oblasti jménem São Domingos Mountain. Díky její výhodné poloze s dobrými podmínkám k pěstování kávovníku a díky usilovné práci pana Manoela se postupem času farma stala proslulou díky skvělé kvalitě kávy. Zkušenosti a know-how se předávaly z generace na generaci. Dnes farmu řídí pravnuci pana Junqueriy – bratři Henrique a Ricardo. Ti se zapříčinili o značný pokrok – nejen v souvislosti s kvalitou místní produkce, ale i co se udržitelnosti týče. Farma používá nové technologie a postupně se rozrůstá. Místní zaměstnanci obývají dobře zařízené a pohodlné domky a pro jejich potomky je zajištěn dobrý dostup do školy.
Jak tato káva chutná?
Káva z Fazendy Mariano se u nás stala velmi oblíbenou, a tak ji máme v nabídce již třetím rokem. Pokaždé jsme s ní moc spokojeni pro její jemnou chuť a sladkost. Pražíme ji středním způsobem a na espressu dominují delikátní tóny mléčné čokolády, máslových sušenek a medu. Vynikající je i na moka konvici nebo i na french pressu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.