BRAZIL FAZENDA LAGOA

Fazenda Lagoa patří k nejstarším farmám v brazilském regionu Minas Gerais- s tradicí přes 100 let. Káva z téhle farmy vás zaujme jemnou čokoládovou chutí a bude skvělou volbou na espresso nebo moka konvici.


Chuťový profil: Mléčná čokoláda, Mandle, Fíky

Tato káva nejlépe chutná na:    

coffee-machine     coffee-pot     french-press

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč od 230 Kč
Kategorie: KÁVA
Fazenda Lagoa
Novinka
Stupeň pražení Stupeň pražení
Metoda přípravy Espresso, Moka konvice, French Press
Acidita Nížší
Hořkost Střední
Sladkost Střední
Farma Fazenda Lagoa
Majitel farmy Marcelo Vieira
Region Monte Belo / Minas Gerais
Nadmořská výška 900–1 100 m n. m.
Odrůda Mundo Novo, Catuai, Icatú, Bourbon
Zpracování Pulped natural
Chuťový profil Mléčná čokoláda, Mandle, Fíky

 

O farmě

V srdci brazilského státu Minas Gerais, mezi kopci, jezery a úrodnou krajinou, se rozkládá proslulý kávový region Sul de Minas (uvniř většího regionu Minas Gerais). Právě zde založil pradědeček dnešních majitelů před více než sto lety své první kávovníkové plantáže a pojmenoval je jménem Lagoa. Dodnes na statku stojí původní rodinný dům s typickou verandou a dvorem obklopeným stromy Jabuticaba, které dodávají místu nezaměnitelné kouzlo.

Káva z Fazendy Lagoa roste v nadmořské výšce 900–1100 m n. m. na svazích pohoří Serra do Pau D’Alho. Dnes má farma 210 hektarů věnovaných kávovníkům a ročně produkuje přibližně 6 000 pytlů kávy. Současně však majitelé pečují i o okolní přírodu – 600 hektarů půdy je ponecháno jako chráněný les, který přitahuje vědce a milovníky přírody ze širokého okolí, ale i ze zahraničí.

Farmu dnes spravuje pan Marcelo Vieira.

 

Jak tato káva chutná?

Tahle káva byla zpracována metodou pulped natural, v jejím chuťovém profilu najdeme mléčnou čokoládu, mandle a fíky. Díky střednímu až tmavšímu pražení je skvělou volbou pro espresso, moka konvici i french press, kde vynikne její plná sladkost a příjemně sametové tělo.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola