Káva z farmy Capoeira je pro nás novinkou- vede ji farmářka Marisa Helena Oliveira de Souza Contreras, která navázala na rodinnou tradici a spolu se svým manželem se s velkým nasazením věnuje pěstování výběrové kávy.
BRAZIL FAZENDA CAPOEIRA
Chuťový profil: Mléčná čokoláda, Třtinový cukr, Třešně
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|
Stupeň pražení | ![]() |
Metoda přípravy | Espresso, Moka konvice, French Press |
Acidita | Nížší |
Hořkost | Střední |
Sladkost | Střední |
Farma | Fazenda Capoeira |
Majitel farmy | Marisa Helena Oliveira de Souza Contreras |
Region | Areado / Sul de Minas |
Nadmořská výška | 1 050–1 150 m n. m. |
Odrůda | Catuai |
Zpracování | Natural Fermentation |
Chuťový profil | Mléčná čokoláda, Třtinový cukr, Třešně |
O farmě
Farma Capoeira se nachází v brazilském regionu Sul de Minas, který je známý svým ideálním mikroklimatem pro pěstování výběrové kávy. Díky úrodné půdě a harmonickému propojení s okolní přírodou se tady daří pěstovat kávu výjimečné kvality. Kávovníky zde rostou na ploše 80 hektarů a farma dosahuje velmi vysoké produktivity, aniž by přitom slevovala z důrazu na kvalitu. Farma je zapojená do certifikačních programů Brazilské kávové asociace a pracuje podle přísných standardů, které zajišťují jak vysokou kvalitu výsledné kávy, tak i odpovědný přístup k přírodě a dobrým podmínkám pro všechny pracovníky.
Jak tato káva chutná?
Tato konkrétní várka pochází z odrůdy Catuaí a byla zpracována metodou natural fermentation. V šálku najdete sladký profil s tóny mléčné čokolády, třtinového cukru a třešní. Jedná se o vyváženou kávu na espresso nebo na moka konvici.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář