BRAZIL DECAF (Káva bez kofeinu)

Brazílie bez kofeinu. Pražíme ji středním způsobem. Má velmi sladkou chuť a na espressu připomíná nugát, kešu a mandarinky. 


Chuťový profil: Nugát, Kešu, Mandarinky

Tato káva nejlépe chutná na:    

coffee-machine     coffee-pot     french-press

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
220 Kč 440 Kč 792 Kč 220 Kč 440 Kč 792 Kč 220 Kč 440 Kč 792 Kč 220 Kč 440 Kč 792 Kč 220 Kč 440 Kč 792 Kč 220 Kč 440 Kč 792 Kč 220 Kč 440 Kč 792 Kč 220 Kč 440 Kč 792 Kč 220 Kč 440 Kč 792 Kč od 220 Kč
Kategorie: KÁVA
REGION: Cerrado / Brazílie
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 900- 1 200 m.n.m.
ODRŮDA: Mix odrůd
ZPRACOVÁNÍ: Pulped natural
METODA ODSTRANĚNÍ KOFEINU: CO2
PRAŽENO NA: NA ESPRESSO
CHUŤOVÝ PROFIL: NUGÁT, KEŠU, MANDARINKY
DECAF (2) (1)
Novinka Tip

Většina lidí na této planetě pije kávu hlavně kvůli kofeinu.

Věděli jste o tom, že kofein je vlastně přírodní pesticid, který si rostlina sama produkuje, aby se chránila před škůdci? Ano je tomu opravdu tak. S nadsázkou bychom tedy mohli říct, že půlka planety je závislá na pesticidu :) Kofein působí na lidský organismus jako stimulant a pro většinu lidí jeho konzumace nepředstavuje žádné riziko. Část lidí jsou ale na něj přirozeně citlivější a konzumace kávy pro ně může znamenat nepříjemnosti, jako například problémy se spaním. Pokud patříte mezi ně, nebo si jen chcete vychutnat šálek kávy i večer bez obav o spánek, máme pro vás skvělou alternativu – kávu bez kofeinu! 

 

Metody odstranění kofeinu z kávy.

Existují tři moderní metody zbavení se kofeinu. První metoda používá k odstranění cukrovou třtinu, další pouze vodu- té se říká švýcarská mokrá metoda a pak je zde metoda s použitím oxidu uhličitého. Všechny současné metody, narozdíl od těch, co se používaly v dobách uplynuých, jsou zcela bezpečné a zdraví neškodné.

 

Naše bezkofeinová Brazílie byla zpracována metodou CO2. 

Tento způsob dekofeinizace je nejnovější. Zelená kávová zrna se při něm ponoří do prostředí s oxidem uhličitým, který je pod velmi vysokým tlakem- 73 až 300 atmosfér. Zrna v tomto prostředí setrvávají přibližně 10 hodin. Po ukončení procesu se tlak sníží a oxid uhličitý se nechá buď odpařit, nebo se přefiltruje přes vodu či aktivní uhlí. CO2 se následně opětovně využívá pro jiné procesy.

Touto metodou se odstraní 95 až 99 % kofeinu. Extrahovaný kofein je následně prodáván výrobcům nápojů a doplňků stravy, kteří jej využívají ve svých produktech.

 

 Untitled design (8)

 

Jak káva chutná a jak ji připravit?

Ačkoliv mají zrna po odstranění kofeinu mnohem menší hustotu a větší pórovitost, v chuti téměř nepoznáte rozdíl. Rozdíl je spíše ve vzhledu. Káva je oproti kllasickým zrnům více lesklá a díky její pórovitosti může stárnout trošku rychleji, nežli běžná káva. 

V přípravě kávy nejsou žádné rozdíly, můžete si ji vychutnat, jak jste zvyklí...

Naší bezkofeinovou Brazílii pražíme středním způsobem. Má velmi sladkou chuť a na espressu připomíná nugát, kešu a mandarinky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Zpět do obchodu