Neohodnoceno

UGANDA MOUNT ELGON

Tato zrna pochází ze svahů mohutné hory Elgon, kdysi nejvyšší hory Afriky. Pražíme ji středně, a tak jsou skvělá na espresso i na filtr. Káva má výraznou chuť čokolády spolu s ovocnou chutí ananasu a třešní. 

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
190 Kč 190 Kč 190 Kč 190 Kč 190 Kč 190 Kč 190 Kč 380 Kč 380 Kč 380 Kč 380 Kč 380 Kč 380 Kč 380 Kč 76 Kč 76 Kč 76 Kč 76 Kč 76 Kč 76 Kč 76 Kč od 76 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Drobní farmáři z okolí oblasti Mount Elgon
REGION: Kapchorwa a Bulambuli/ Mount Elgon / východní Uganda
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 500- 1 800 m.n.m.
ODRŮDA: SL14, SL28
ZPRACOVÁNÍ: Natural
CHUŤOVÝ PROFIL: ČOKOLÁDA, ANANAS, TŘEŠNĚ

Tato káva k nám dorazila z oblasti Mount Elgon. Elgon je vyhaslá sopka a kdysi nejvyšší hora Afriky. Rozprostírá se ve východní části Ugandy na hranicích s Keňou. Díky sopečné půdě, množství vodních zdrojů a místnímu klimatu skýtá doslova výjimečné podmínky pro pěstování kávovníku. V Ugandě je export kávových zrn doslova životně důležitý, zaměstnává miliony lidí a tvoří až 95% celkového exportu této země. Místní farmáři se často, aby získali lepší výkupní ceny a spolupracovali při rozvoji, sdružují v kooperativách. Jedním takovým sdružením je "Great Lakes Farmers Cooperative" a přesně od nich jsme pro vás získali tato zrna. Pochází ze sklizně celkem 467 farmářů z okresů jménem Kapchorwa a Bulambuli. Průměrně na svých pozemcích pěstují 1 600 kávových keřů. To je v místním regionu relativně vysoké číslo, a tak je lze z hlediska produkce označit za spíše velké farmy. Po sklizni jsou kávové třešně převezeny do nedalekého městečka jménem Sironko, kde se nachází zpracovatelský závod. Zrna, jež pro vás pražíme, jsou zde zpracovávána naturální metodou, to znamená, že se suší vcelku včetně slupek. Sušení zde probíhá na tzv. afrických postelích a trvá průměrně 18 dní. Naturální proces nepatří mezi obvyklé v této oblasti (na rozdíl od západních regionů země), avšak výsledky jsou více než skvělé. Káva má silnější tělo a výraznou chuť čokolády. Pražíme ji středním způsobem, kdy je univerzální na všechny způsoby přípravy. Kromě čokolády je v kávě patrná chuť ananasu a třešní. 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení