RWANDA KIRAMBO
Naturálně zpracovaná zrna ze rwandské promývací stanice Kirambo vynikají výraznou sladkostí, připomínající bezovou šťávu v kombinaci s mangem a mléčnou čokoládou. Chuťově netradiční a skvělá na filtr i jako ledová káva.
Chuťový profil: mango, bezová šťáva, mléčná čokoláda
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|---|
FARMA: | Drobní farmáři z okolí promývací stanice Kirambo |
REGION: | Nyamasheke |
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: | 1 545 m.n.m. |
ODRŮDA: | Red Bourbon |
ZPRACOVÁNÍ: | Natural |
PRAŽENO NA: | FILTR |
CHUŤOVÝ PROFIL: | MANGO, BEZOVÁ ŠŤÁVA, MLÉČNÁ ČOKOLÁDA |
Promývací stanice Kirambo se nachází na kopci v těsné blízkosti jezera Kivu- na západě Rwandy. Tato stanice, sloužící ke zpracování kávových třešní, byla postavena roku 2008. Po mnoho let však nefungovala stabilně. Její majitel neměl dostatek finančních prostředků na provoz, a tak ji pronajímal různým nájemcům. Tato situace se změnila až roku 2017, kdy stanici koupila společnost "Rwanda Trading Company". Ta provozuje rozsáhlou síť takových stanic napříč celou Rwandou a zajišťuje i export kávy. Kvalita šla pod taktovkou této společnosti ve všech aspektech nahoru. Probíhá zde zpracování jak promytou, tak i naturální metodou. My pro vás máme naturálně zpracovaná zrna, která do Kiramba dopravili drobní farmáři z okolí. Zde se zrna nejdříve vyselektují a následně suší na vyvýšených afrických postelích po dobu celkem 30 dní. Přes den se pravidelně otáčejí a v noci přikrývají. Po celém tomto procesu proběhne transport do "ústředního" závodu v hlavním městě Kigali, odkud se zrna dále exportují do celého světa.
Kirambo pražíme světle. Na filtru se projeví její výrazná sladkost připomínající bezovou šťávu v kombinaci s mangem a mléčnou čokoládou. Chuťově netradiční a skvělá i jako ledová káva.