ZÁSILKOVNA NAD 899 KČ ZDARMA

RWANDA KIRAMBO

Naturálně zpracovaná zrna ze rwandské promývací stanice Kirambo vynikají výraznou sladkostí, připomínající bezovou šťávu v kombinaci s mangem a mléčnou čokoládou. Chuťově netradiční a skvělá na filtr i jako ledová káva.


Chuťový profil: mango, bezová šťáva, mléčná čokoláda

Tato káva nejlépe chutná na:    

coffee-filter

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
250 Kč 250 Kč 250 Kč 250 Kč 250 Kč 250 Kč 250 Kč 500 Kč 500 Kč 500 Kč 500 Kč 500 Kč 500 Kč 500 Kč 103 Kč 103 Kč 103 Kč 103 Kč 103 Kč 103 Kč 103 Kč od 103 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Drobní farmáři z okolí promývací stanice Kirambo
REGION: Nyamasheke
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 545 m.n.m.
ODRŮDA: Red Bourbon
ZPRACOVÁNÍ: Natural
PRAŽENO NA: FILTR
CHUŤOVÝ PROFIL: MANGO, BEZOVÁ ŠŤÁVA, MLÉČNÁ ČOKOLÁDA

    Promývací stanice Kirambo se nachází na kopci v těsné blízkosti jezera Kivu- na západě Rwandy. Tato stanice, sloužící ke zpracování kávových třešní, byla postavena roku 2008. Po mnoho let však nefungovala stabilně. Její majitel neměl dostatek finančních prostředků na provoz, a tak ji pronajímal různým nájemcům. Tato situace se změnila až roku 2017, kdy stanici koupila společnost "Rwanda Trading Company". Ta provozuje rozsáhlou síť takových stanic napříč celou Rwandou a zajišťuje i export kávy. Kvalita šla pod taktovkou této společnosti ve všech aspektech nahoru. Probíhá zde zpracování jak promytou, tak i naturální metodou. My pro vás máme naturálně zpracovaná zrna, která do Kiramba dopravili drobní farmáři z okolí. Zde se zrna nejdříve vyselektují a následně suší na vyvýšených afrických postelích po dobu celkem 30 dní. Přes den se pravidelně otáčejí a v noci přikrývají. Po celém tomto procesu proběhne transport do "ústředního" závodu v hlavním městě Kigali, odkud se zrna dále exportují do celého světa. 

Kirambo pražíme světle. Na filtru se projeví její výrazná sladkost připomínající bezovou šťávu v kombinaci s mangem a mléčnou čokoládou. Chuťově netradiční a skvělá i jako ledová káva.

Zpět do obchodu