ZÁSILKOVNA NAD 899 KČ ZDARMA

RWANDA KARAMBO

Karambo je název rwandské hory, z jejichž svahů pochází tato naturálně zpracovaná káva. Zaujme vás svou jemnou čokoládovou chutí a sladkostí připomínající jahody.


Chuťový profil: Tmavá čokoláda, jahody, vanilka

Tato káva nejlépe chutná na:  

coffee-machine     coffee-pot   

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
235 Kč 470 Kč 846 Kč 235 Kč 470 Kč 846 Kč 235 Kč 470 Kč 846 Kč 235 Kč 470 Kč 846 Kč 235 Kč 470 Kč 846 Kč 235 Kč 470 Kč 846 Kč 235 Kč 470 Kč 846 Kč 235 Kč 470 Kč 846 Kč od 235 Kč
Kategorie: KÁVA
PROMÝVACÍ STANICE: Kabyiniro Washing Station
REGION: Kabyiniro / Ngorero
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 600- 1 950 m.n.m.
ODRŮDA: Bourbon
ZPRACOVÁNÍ: Natural
PRAŽENO NA: ESPRESSO
CHUŤOVÝ PROFIL: TMAVÁ ČOKOLÁDA, JAHODY, VANILKA

Zemědělské družstvo jménem Kopiguka bylo založeno v roce 2003 ve rwandském regionu Muhororo. Začalo celkem s 28 farmáři, kteří tehdy jako dotaci získali 30 hektarů půdy od místních úřadů. V roce 2012 vybudovalo družstvo malou promývací stanici určenou na zpracování kávy. To vyplnilo tržní mezeru v místním regionu, kde taková stanice dosud chyběla a kávové třešně se musely dopravovat ke zpracování do vzdálenějších míst. Kvůli problémům s managementem a nepříznivým tržním faktorům se nakonec družstvo v roce 2018 rozhodlo spojit s firmou jménem Tropic Coffee, což nakonec vedlo ke zvýšení ziskovosti. Družstvo nadále řídí farmářské operace a nově vzniklá spolupráce umožňuje členům platit zdravotní pojištění, školné a další náklady.

Káva pochází z vysoce deštivého hornatého regionu s ideálními teplotami mezi 16 a 21 stupni Celsia. Třešně jsou ručně sbírány a na stanici Kabyiniro zpracovány naturální metodou, konkrétně jsou sušeny na afrických postelích po dobu 30 dní. Tuhle kávu pražíme středně, je poměrně dost sladká a vhodná na espresso, moka konvici, nebo i na french press. Její chuťový profil přimomíná tmavou čokoládu, jahody a vanilku.

Zpět do obchodu