PERU SAN JOSÉ DE LOURDES
Zrna z odlehlých vysokohorských oblastí Peru pražíme na tmavý způsob. Jsou tedy určena na espresso, popřípadě moka konvičku. Káva má silné aroma a její chuť je výrazně čokoládová spolu se sušenými jablky a ořechovou dochutí.
Kategorie: | KÁVA |
---|---|
FARMA: | Drobní farmáří z oblasti Cajamarca |
SDRUŽENÍ: | LimCof |
REGION: | San José De Lourdes / Cajamarca |
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: | 1 700- 1 900 m.n.m. |
ODRŮDA: | Bourbon, Caturra, Catimor, Costa Rica, Typica |
ZPRACOVÁNÍ: | Promyté |
CHUŤOVÝ PROFIL: | TMAVÁ ČOKOLÁDA, SUŠENÁ JABLKA, MANDLE |
Cajamarca je odlehlý horský region v severní části Peru. Uprostřed místních hor jsou rozesety malé vesnice plné kávových farem. Některé z nich jsou vzdálené až 8 hodin jízdy autem od nejbližšího města. Díky izolovanosti od okolního světa a kvůli specifickému vysokohorskému klimatu museli místní farmáři vyvinout jedinečné metody a techniky pro zpracování kávových zrn. Obtížné není jenom zpracování, nýbrž i samotná sklizeň. Díky strmým andským svahům, na kterých kávovník vyrůstá, je sběr třešní fyzicky vysilující a náročný. Kávová zrna, která jsme pro vás získali, pocházejí konkrétně z okresu San José de Lourdes. Jedná se o směs zrn z místních malých farem. Jednotliví farmáři obhospodařují velikostně malá pole, a tak je pro nich výhodné se sdružovat v kooperacích, jako je místní "LimCof". Zrna pro vás pražíme na tmavý způsob. Jsou tedy určena na espresso, popřípadě moka konvičku. Káva má silné aroma a její chuť je výrazně čokoládová spolu se sušenými jablky a ořechovou dochutí, připomínající mandle nebo kešu.