PERU SAN FERNANDO
Naturálně zpracovaná káva z vysokohorské peruánské oblasti San Fernando má krémové tělo a chuť sušených fíků s lískovými oříšky. V dochuti je jemná zemitost. Je skvělá jak na filtr, tak na espresso.
Chuťový profil: sušené fíky, lískové oříšky, krémové tělo a jemná zemitost
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|---|
FARMA: | drobné farmy z regionu Inkawasi |
REGION: | San Fernando / Inkawasi District / Cusco |
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: | 1 800- 2 400 m.n.m. |
ODRŮDA: | Caturra, Bourbon |
ZPRACOVÁNÍ: | Natural |
PRAŽENO NA: | ESPRESSO I FILTR |
CHUŤOVÝ PROFIL: | SUŠENÉ FÍKY, LÍSKOVÉ OŘÍŠKY, KRÉMOVÉ TĚLO A JEMNÁ ZEMITOST |
San Fernando je káva pocházející z horských regionů peruánské oblasti Cusco, jež kdysi bývala centrem velkolepé říše Inků. Jedná se o jeden z nejvýše položených jihoamerických kávových regionů, a tak je celý proces od sběru třešní až po jejich zpracování a export velmi náročný.
Zrna, jež máme pro vás v nabídce, byla zpracována naturální metodou, která je v zde méně obvyklá. Káva pochází z okresu Inkawasi, konkrétně z oblasti jménem San Fernando. Místní farmáři zde obhospodařují rozlohově malé farmy a jejich produkce je příliš malá na to, aby sesbírané třešně zpracovávali sami. Stovky z nich jsou tedy sdruženi v kooperativě jménem "Cooperativa Incahuasi". Toto družstvo ve svých závodech zajišťuje zpracování kávových třešní i následný export. Třešně určené k naturálnímu zpracování jsou separovány a sušeny na přímém slunci vcelku, bez jakékoliv předchozí úpravy. Tento proces dává kávě specifickou sladší chuť a navíc je šetrnější k prostředí. Oproti promyté metodě je značně snížena spotřeba vody i elektrické energie. Celý proces sušení spotřebovává výhradně přírodní teplo a žár ze Slunce. Nakonec jsou pytle se zpracovanými zrny exportovány z místních stanic do hlavního města Limy, odkud putují k milovníkům kávy do celého světa.
Naturální káva ze San Fernanda má krémové tělo a chuť sušených fíků s lískovými oříšky. V dochuti je jemná zemitost. Je skvělá jak na filtr, tak na espresso.