VYZVEDNUTÍ NA POBOČKÁCH ZÁSILKOVNY PRO OBJEDNÁVKY NAD 899 KČ ZDARMA

PERU SAN FERNANDO

Naturálně zpracovaná káva z vysokohorské peruánské oblasti San Fernando má krémové tělo a chuť sušených fíků s lískovými oříšky. V dochuti je jemná zemitost. Je skvělá jak na filtr, tak na espresso.


Chuťový profil: sušené fíky, lískové oříšky, krémové tělo a jemná zemitost

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
245 Kč 245 Kč 245 Kč 245 Kč 245 Kč 245 Kč 245 Kč 490 Kč 490 Kč 490 Kč 490 Kč 490 Kč 490 Kč 490 Kč 98 Kč 98 Kč 98 Kč 98 Kč 98 Kč 98 Kč 98 Kč od 98 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: drobné farmy z regionu Inkawasi
REGION: San Fernando / Inkawasi District / Cusco
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 800- 2 400 m.n.m.
ODRŮDA: Caturra, Bourbon
ZPRACOVÁNÍ: Natural
CHUŤOVÝ PROFIL: SUŠENÉ FÍKY, LÍSKOVÉ OŘÍŠKY, KRÉMOVÉ TĚLO A JEMNÁ ZEMITOST

San Fernando je káva pocházející z horských regionů peruánské oblasti Cusco, jež kdysi bývala centrem velkolepé říše Inků. Jedná se o jeden z nejvýše položených jihoamerických kávových regionů, a tak je celý proces od sběru třešní až po jejich zpracování a export velmi náročný.

Zrna, jež máme pro vás v nabídce, byla zpracována naturální metodou, která je v zde méně obvyklá. Káva pochází z okresu Inkawasi, konkrétně z oblasti jménem San Fernando. Místní farmáři zde obhospodařují rozlohově malé farmy a jejich produkce je příliš malá na to, aby sesbírané třešně zpracovávali sami. Stovky z nich jsou tedy sdruženi v kooperativě jménem "Cooperativa Incahuasi". Toto družstvo ve svých závodech zajišťuje zpracování kávových třešní i následný export. Třešně určené k naturálnímu zpracování jsou separovány a sušeny na přímém slunci vcelku, bez jakékoliv předchozí úpravy. Tento proces dává kávě specifickou sladší chuť a navíc je šetrnější k prostředí. Oproti promyté metodě je značně snížena spotřeba vody i elektrické energie. Celý proces sušení spotřebovává výhradně přírodní teplo a žár ze Slunce. Nakonec jsou pytle se zpracovanými zrny exportovány z místních stanic do hlavního města Limy, odkud putují k milovníkům kávy do celého světa.

Naturální káva ze San Fernanda má krémové tělo a chuť sušených fíků s lískovými oříšky. V dochuti je jemná zemitost. Je skvělá jak na filtr, tak na espresso.