PERU FINCA EL HUABAL
V horách v peruánské oblasti Cajamarca leží farma jménem Finca El Huabal. Přesně odsud pocházejí naturálně zpracovaná zrna, která sice pražíme velmi světle, ale i přesto se díky jejich přirozeně nižší aciditě hodí na filtr i na espresso.
Chuťový profil: Javorový sirup, kakao, mandarinky
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|---|
FARMA: | Finca El Huabal |
MAJITEL FARMY: | Wilmer Frias Guerrero |
REGION: | Cajamarca |
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: | 1680 m.n.m. |
ODRŮDA: | Bourbon, Pache |
ZPRACOVÁNÍ: | Natural |
PRAŽENO NA: | ESPRESSO I FILTR (OMNI) |
CHUŤOVÝ PROFIL: | JAVOROVÝ SIRUP, KAKAO, MANDARINKY |
Pan Wilmer Frias Guerrero je majitelem farmy jménem Finca El Huabal. Ta se rozprostírá v horském regionu Cajamarca v nadmořské výšce 1680 m. n. m. Pěstuje zde kávovníkové odrůdy Bourbon a Pache. Je samozřejmostí, že se během sklizně kávové třešně sbírají postupně a pouze ručně. Jednak se ručním sběrem zajišťuje lepší kvalita a jednak by to ani jinak v těchto horských svazích nešlo. Celý proces zpracování probíhá přímo zde na farmě. Po sběru se třešně ručně třídí a následně suší. Jedná se o naturálně zpracovaná zrna, kdy sušení probíhá vcelku včetně celé třešně. K tomuto účelu jsou zde zkonstruovány parabolické sušičky. Uvnitř pobývají třešně zhruba 15 dní a během celé této doby se pravidelně otáčejí, aby sušení probíhalo rovnoměrně.
Peruánská káva je v poslední době na trhu s výběrovou kávou oblíbená díky její kvalitě a vynikající chuti. Káva z farmy El Huabal se dala označit jako univerzální. Je vhodná na jakýkoliv způsob přípravy. Pražíme ji světle a její chuť je vyvážená, velmi sladká s nížší aciditou. Chutná jako javorový sirup, kakao a mandarinky.