ZÁSILKOVNA NAD 899 KČ ZDARMA

PERU FINCA EL HUABAL

V horách v peruánské oblasti Cajamarca leží farma jménem Finca El Huabal. Přesně odsud pocházejí naturálně zpracovaná zrna, která sice pražíme velmi světle, ale i přesto se díky jejich přirozeně nižší aciditě hodí na filtr i na espresso.


Chuťový profil: Javorový sirup, kakao, mandarinky

Tato káva nejlépe chutná na:    

coffee-filter     coffee-machine     coffee-pot     french-press

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
240 Kč 480 Kč 99 Kč 240 Kč 480 Kč 99 Kč 240 Kč 480 Kč 99 Kč 240 Kč 480 Kč 99 Kč 240 Kč 480 Kč 99 Kč 240 Kč 480 Kč 99 Kč 240 Kč 480 Kč 99 Kč od 99 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Finca El Huabal
MAJITEL FARMY: Wilmer Frias Guerrero
REGION: Cajamarca
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1680 m.n.m.
ODRŮDA: Bourbon, Pache
ZPRACOVÁNÍ: Natural
PRAŽENO NA: ESPRESSO I FILTR (OMNI)
CHUŤOVÝ PROFIL: JAVOROVÝ SIRUP, KAKAO, MANDARINKY

Pan Wilmer Frias Guerrero je majitelem farmy jménem Finca El Huabal. Ta se rozprostírá v horském regionu Cajamarca v nadmořské výšce 1680 m. n. m. Pěstuje zde kávovníkové odrůdy Bourbon a Pache. Je samozřejmostí, že se během sklizně kávové třešně sbírají postupně a pouze ručně. Jednak se ručním sběrem zajišťuje lepší kvalita a jednak by to ani jinak v těchto horských svazích nešlo. Celý proces zpracování probíhá přímo zde na farmě. Po sběru se třešně ručně třídí a následně suší. Jedná se o naturálně zpracovaná zrna, kdy sušení probíhá vcelku včetně celé třešně. K tomuto účelu jsou zde zkonstruovány parabolické sušičky. Uvnitř pobývají třešně zhruba 15 dní a během celé této doby se pravidelně otáčejí, aby sušení probíhalo rovnoměrně.

Peruánská káva je v poslední době na trhu s výběrovou kávou oblíbená díky její kvalitě a vynikající chuti. Káva z farmy El Huabal se dala označit jako univerzální. Je vhodná na jakýkoliv způsob přípravy. Pražíme ji světle a její chuť je vyvážená, velmi sladká s nížší aciditou. Chutná jako javorový sirup, kakao a mandarinky.

Zpět do obchodu