ZÁSILKOVNA NAD 899 KČ ZDARMA

PAPUA NEW GUINEA LAMARI

Lamari je káva s výrazným aroma, která pochází od drobných pěstitelů z odlehlé vysokohorské oblasti Papuy Nové Guineje. Je pražená tmavě s tím, že osloví hlavně milovníky espressa.


Chuťový profil: tmavá čokoláda, třtinový cukr, sušená jablka

Tato káva nejlépe chutná na:    

coffee-machine     coffee-pot     french-press 

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč 230 Kč 460 Kč 828 Kč od 230 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Drobní pěstitelé z oblasti Obura- Wonenara
REGION: Obura- Wonenara / Východní Vysočina
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 700- 2 000 m.n.m.
ODRŮDA: Arusha , Blue Mountain , Bourbon, Typica
ZPRACOVÁNÍ: Promyté
PRAŽENO NA: ESPRESSO
CHUŤOVÝ PROFIL: TMAVÁ ČOKOLÁDA, TŘTINOVÝ CUKR, SUŠENÁ JABLKA

Papua Nová Guinea je země tak trochu obestřená tajemstvím. V kávovém světě, na rozdíl třeba od sousední Indonésie, není nejznámější. Přitom historie pěstování kávy zde sahá až do koloniální minulosti, a to konkrétně do 19. století. Pěstitelé kávovníků ani ostatní farmáři to zde neměli nikdy lehké a tato situace tak trošku přetrvává dodnes. Hlavní pěstitelskou oblastí je Centrální vysočina, kde existují jak relativně velké farmy, tak i drobní pěstitelé. Největší obtíží je nedostupnost této oblasti a velmi špatná infrastruktura. Přesto se však zde pracuje na tom, aby se nacházely inovativní řešení, které mají za výsledek neustálé zlepšování kvality kávy i života místních farmářů. Ve spolupráci s importérem Sucafina jsme pro vás připravili zrna nazvaná Lamari. Lamari je řeka, která proplouvá východní částí místní Centrální vysočiny a přesně odtud tato zrna pochází, a to konkrétně z oblasti jménem Obura-Wonenara. Vypěstovali je desítky místních drobných farmářů ve vysoké nadmořské výšce 1 700 až 2 000 m.n.m. Jedná se o zrna zpracovaná promytým způsobem. Pražíme je tmavě s tím, že jsou určena hlavně na espresso. Mají výrazné aroma a v chuti převažuje tmavá čokoláda společně s třtinovým cukrem a sušenými jablky. Kromě espressa vynikne velmi dobře chuť této kávy i na moka konvici a pro milovníky konzervativnější chuti se dá určitě doporučit i na french press.

Zpět do obchodu