Neohodnoceno

PAPUA NEW GUINEA KUNJIN

Tato kávová zrna, která k nám dorazila až z dalekého ostrova Nová Guinea potěší zejména milovníky silné a aromatické kávy s nízkou aciditou. Kunjin má těžké tělo a v jejím chuťovém profilu dominuje tmavá čokoláda a melasa s navazující kořenitou dochutí muškátového oříšku.

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
175 Kč 175 Kč 175 Kč 175 Kč 175 Kč 175 Kč 175 Kč 350 Kč 350 Kč 350 Kč 350 Kč 350 Kč 350 Kč 350 Kč 70 Kč 70 Kč 70 Kč 70 Kč 70 Kč 70 Kč 70 Kč od 70 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Drobní farmáři
OBLAST: Kindeng
REGION: Údolí Waghi, Západní pohoří
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 500- 1 800 m.n.m.
ODRŮDA: Arusha, Bourbon, Typica
ZPRACOVÁNÍ: Promyté
CHUŤOVÝ PROFIL: TĚŽKÉ TĚLO, TMAVÁ ČOKOLÁDA, MELASA, MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK

Papua Nová Guinea je domovem některých chuťově velmi výjimečných a specifických káv. Pěstování kávovníku se zde soustředí zejména v centrální, horské části země, kde jsou pro to nejlepší podmínky. Právě z regionu Západního pohoří, z oblasti jménem Údolí Waghi pochází tato kávová zrna. Pěstují je zde drobní farmáři, jejichž farmy mívají rozlohu obvykle kolem jednoho a půl hektaru. Zpracování jimi vypěstovaných kávových třešní neprobíhá na farmách, ale v několika okolních zpracovatelských závodech, kde se čerstvě sesbírané třešně převážejí. Tyto závody jsou schopny zajistit mnohem lepší kvalitu zpracování, než na jednotlivých malých farmách. Káva Kunjin, jak se zrnům z této oblasti přezdívá, je zpracovaná promytou metodou. Po převozu třešní následuje jejich selekce, oddělení vrchní slupky a dužiny a fermentace ve vodní lázni po dobu 24 hodin. Takto promytá zrna se na konec suší na slídách 3- 6 dní v závislosti na počasí. Kunjin je káva vhodná především na espresso. Je silná a aromatická. Má těžké tělo a v jejím chuťovém profilu dominuje tmavá čokoláda a melasa s navazující dochutí muškátového oříšku.