Neohodnoceno

MEXICO FINCA LAS CHICHARRAS

Nižší acidita, plné tělo a příjemná chuť kakaa a máslových sušenek s jemnou broskvovou dochutí. Tak chutnají kávová zrna z farmy jménem Finca Las Chicharras. Skvělá káva pro přípravu espressa nebo moka konvice.

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
180 Kč 180 Kč 180 Kč 180 Kč 180 Kč 180 Kč 180 Kč 360 Kč 360 Kč 360 Kč 360 Kč 360 Kč 360 Kč 360 Kč 72 Kč 72 Kč 72 Kč 72 Kč 72 Kč 72 Kč 72 Kč od 72 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Finca Las Chicharras
REGION: Jaltenango / Chiapas
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 250- 1 600 m.n.m.
ODRŮDA: Bourbon, Catimor, Guacamaya, Marsellesa, Maragogype
ZPRACOVÁNÍ: Promyté
CHUŤOVÝ PROFIL: KAKAO, MÁSLOVÉ SUŠENKY, BROSKVE

Nejlepší káva se v Mexiku pěstuje v jižním regionu Chiapas. Právě tento region, sousedící z Guatemalou, je domovem farmy s poetickým názvem Las Chicharras. Není to ale jen tak obyčejná farma. Patří do sdružení farem, jehož vlastníkem je nezisková společnost „E-café Chiapas“. Ta se zaměřuje nejen na pěstování a export kvalitní kávy, nýbrž i na zlepšování životních podmínek farmářů. Pozornost je soustředěna zejména na vzdělání. Region Chiapas patří mezi nejchudší regiony v Mexiku a vzdělání dětí zde často není prioritou. Zajistit školu pro své potomky je pro pracovníky na kávových farmách, které jsou situovány v odlehlých horských oblastech, často nemožné. A tak se společnost „E-café“ rozhodla přivést školu za dětmi. Již počátkem roku 2018 vznikla malá školní budova na farmě, a tak je od té doby o výuku místních dětí postaráno. Společnost navíc již několik let provozuje internátní školu ve městě „La Trinitaria“, kde dnes studuje 157 studentů. V porovnání s ostatními školami je zde kvalita výuky nadstandardní- 90% absolventů pokračuje ve studiu dále na vysokých školách (celostátní průměr činí pouze 45%). Díky těmto aktivitám je výhled do budoucna pro místní obyvatelstvo zase o trošku nadějnější.


Káva na farmě Las Chicharras roste v ideálních klimatických podmínkách na horských svazích ve výškách 1 250- 1 600 m.n.m. Rostou zde odrůdy Bourbon, Catimor, Gyucamaya a Marsellesa. Sběr probíhá postupně v několika fázích tak, aby byl zajištěn přísun pouze zralých bobulí. Ty se dále zpracovávají výhradně promytou metodou. Káva má nižší aciditu a příjemnou chuť kakaa a máslových sušenek s jemnou broskvovou dochutí. Ideální volba pro milovníky konzervativnější chuti na espresso nebo moka konvici.