Neohodnoceno

INDONESIA TEAM PEGASING

Team Pegasing je farma v západní části indonéského ostrova Sumatra. Přesně odsud vám přinášíme naturálně zpracovaná zrna. Naturální metoda zpracování je v místním regionu neobvyklá a obvyklý není ani její chuťový profil. Při prvním doušku této kávy cítíme výraznou chuť višní v čokoládě, na kterou navazuje vanilka a máta. Kávu pražíme světle, ale je vhodná jako filtr i jako espresso. Jsme přesvědčeni, že vás její chuť překvapí a zamilujete si ji stejně, jako se to stalo nám.

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
260 Kč 260 Kč 260 Kč 260 Kč 260 Kč 260 Kč 260 Kč 520 Kč 520 Kč 520 Kč 520 Kč 520 Kč 520 Kč 520 Kč 104 Kč 104 Kč 104 Kč 104 Kč 104 Kč 104 Kč 104 Kč od 104 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Farma a zpracovatelský závod "Team Pegasing"
REGION: ostrov Sumatra / Aceh Tengah / Panta Musara
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 300- 1 500 m.n.m.
ODRŮDA: Tim Tim a Gayo 1
ZPRACOVÁNÍ: Natural
CHUŤOVÝ PROFIL: VIŠNĚ V ČOKOLÁDĚ, VANILKA, MÁTA, SILNÉ TĚLO
Hendra+Drying+ +Drying+Beds+Outside
Novinka Tip

Svět se neustále mění a produkce kávy s ním. Často se chuť kávy z jednotlivých regionů "škatulkuje" a panují tak obecné představy, že káva z této části světa chutná takhle a káva z této země zase musí být taková. Tyto představy sice nikdy nebyly zrovna přesné, ale jejich základ se často nedá zpochybnit. Toto ovšem už dnes vůbec neplatí ve světě výběrové kávy. Producenti často experimentují s novými procesy, které dávají zrnům jinou chuť, než bychom čekali. Team Pegasing je farma, která je tohoto příkladem. Poprvé vám přinášíme zrna z indonéského ostrova Sumatra a jsme z její chuti nadšeni. Indonésie, jakožto jeden z největších producentů kávy na světě, vždy byla vnímána jako země, kde jsou sice předpoklady pro růst kávovníku více než skvělé, ale kvalita zpracování už trošku pokulhává. Team Pegasing je farma a zpracovatelská stanice, ležící v západní části ostrova Sumatra, v regionu jménem Aceh Tengah. Hendra, jak zní jméno majitele, vybudoval doslova oázu kvalitní výběrové kávy v moři tradičně zpracovávané kávy na tomto ostrově. Hendrův otec, Hamdan se zde přistěhoval v roce 2006 a hned po pořízení kousku půdy začal pěstovat kávovník. Když se k němu o pár let připojil jeho syn, který se o oblast výběrové kávy již nějakou dobu zajímal, začali ihned experimentovat. Dnes se na farmě tradiční metoda zpracování, tzv. giling basah, nepoužívá. Místo toho zde produkují kávu promytou, naturálně zpracovanou nebo i anaerobně fermentovanou. Tyto procesy, na rozdíl od tradičního zpracování, dovolí chuťovému potenciálu kávových zrn naplno vyniknout. A výsledky jsou fantastické! Hendra v posledních letech značně investoval do nového vybavení farmy. Pořídil nové loupačky kávových třešní, gravitační promývací kanály a několik krytých afrických postelí, nutných k rovnoměrnému sušení zrn. Dnes Hendra vykupuje i zrna od okolních farmářů a ti, kteří to maji k Team Pegasing daleko, dostanou extra příplatek za cestu. My vám ve spolupráci s našim dodavatelem, který Hendrova zrna importoval k nám do Evropy, přinášíme naturálně zpracovanou kávu, jejichž třešně se po sběru suší na afrických postelích 20 až 25 dní v závislosti na počasí. Jejich chuť je neobvyklá. Při prvním doušku této kávy cítíme výraznou chuť višní v čokoládě, na kterou navazuje vanilka a máta. Kávu pražíme světle, ale je vhodná jako filtr i jako espresso. Jsme přesvědčeni, že vás její chuť překvapí a zamilujete si ji stejně, jako se to stalo nám.