ZÁSILKOVNA NAD 899 KČ ZDARMA

INDONESIA SUMATRA POLLUNG

Ostrov Sumatra je domovem chuťově specifických káv. Nejinak je tomu u této speciality z regionu Pollung. Sourozenci Alfiner a Julia zde provozují dva závody na zpracování kávy. Vykupují kávové třešně od stovek okolních farmářů a výsledkem jsou zrna s velmi neobvyklým chuťovým profilem.


Chuťový profil: švestky, černý čaj, med, jemná zemitost

Tato káva nejlépe chutná na:    

coffee-filter 

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
280 Kč 280 Kč 280 Kč 280 Kč 280 Kč 280 Kč 280 Kč 560 Kč 560 Kč 560 Kč 560 Kč 560 Kč 560 Kč 560 Kč 115 Kč 115 Kč 115 Kč 115 Kč 115 Kč 115 Kč 115 Kč od 115 Kč
Kategorie: KÁVA
ZPRACOVATEL: Sourozenci Alfiner a Julia Lumban Gaol
FARMA: Drobné farmy z regionu Pollung
REGION: Pollung / Severní Sumatra
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 300- 1 700 m.n.m.
ODRŮDA: Typica, S-795, Catimor a další
ZPRACOVÁNÍ: Polopromyté
PRAŽENO NA: FILTR
CHUŤOVÝ PROFIL: ŠVESTKY, KARAMEL, ČERNÝ ČAJ, JEMNÁ ZEMITOST

Tato káva je nevšední a chuťově specifická záležitost. Pochází z indonéského ostrova Sumatra z produkce sourozenců Alfinera a Julie Lumban Gaolových. Ti spolu  v místním regionu Pollung provozují dva závody na zpracování kávy. Pollung je horská oblast, ležící severně od Medanu, hlavního města provincie Severní Sumatra. Alfiner a Julia vyrůstali v "kávové" rodině a jejich dětství nebylo jednoduché. Jejich rodina i oni sami překonávali mnoho strastí s nedostatkem prostředků a s komplikovaným prodejem kávových třešní. Vzhledem k jejich podnikavé povaze však setrvali a dnes se stali úspěšnými podnikateli v oboru. V minulosti se v místní komunitě stali známými tím, že osobně cestovali po celé oblasti a vykupovali třešně od drobných farmářů. Výkup kvalitních kávových třešní z okolních malých farem se stal základem jejich podnikání, které probíhá již od roku 2017. Zpracování kávy je v Indonésii unikátní. Většina místní produkce, včetně naších zrn, je zpracovaná speciální polopromytou metodou- v místním jazyce se jí říká "giling basah". Rozdíl spočívá zejména v tom, že se zrna po promytí nesuší klasicky do 10 až 12% vlhkosti. Sušení trvá kratší dobu- přeruší se při cca 30% vhkosti, následně se oddělí vnější vrstva zrn nazývaná pergamen a teprve až nakonec se zrna "dosušují". Tato metoda je jedním z důvodů, proč má tato káva velmi specifickou chuť švestek, černého čaje a medu s jemným zemitým podtónem.

 

Zpět do obchodu