INDONESIA KERINCI

Tato absolutně úžasná káva k nám dorazila z indonéského ostrova Sumatra. Zrna byla zpracována neobvyklým způsobem, tzv. anaerobní naturální metodou a to je jednou z příčin její velmi výrazné a komplexní ovocné chuti.    


Chuťový profil: Rumové pralinky, Mango, Nugát

Tato káva nejlépe chutná na:    

coffee-filter 

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
290 Kč 580 Kč 1 044 Kč 290 Kč 580 Kč 1 044 Kč 290 Kč 580 Kč 1 044 Kč 290 Kč 580 Kč 1 044 Kč 290 Kč 580 Kč 1 044 Kč 290 Kč 580 Kč 1 044 Kč 290 Kč 580 Kč 1 044 Kč 290 Kč 580 Kč 1 044 Kč 290 Kč 580 Kč 1 044 Kč 290 Kč 580 Kč 1 044 Kč 290 Kč 580 Kč 1 044 Kč od 290 Kč
Kategorie: KÁVA
KOOPERATIVA FAREM: Koerintji Barokah Bersama
REGION: Kerinci / Sumatra
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 400- 1 700 m.n.m.
ODRŮDA: Andung Sari, Sigarar Utang
ZPRACOVÁNÍ: Anaerobic Natural
PRAŽENO NA: FILTR
CHUŤOVÝ PROFIL: RUMOVÉ PRALINKY, MANGO, NUGÁT
Untitled design (12)
Tip Na filtr
 

Kerinci je jedním z mnoha vulkánů na indonéském ostrově Sumatra. Právě zde, v okolí sopky působí zemědělská kooperativa jménem Koerintji Barokah Bersama. V současnosti ji tvoří celkem 320 členů- farmářů, kteří pěstují kávovník na úpatí Kerinci, kde erupce vulkánu v minulosti zajistily velmi úrodnou sopečnou půdu. Celou skupinu vede Tryiono, který dohlíží nejen na zpracování kávy, ale i na pražení. Kooperativa totiž spravuje vlastní pražírnu a cuppingové laboratoře přímo u svého suchého mlýna (zpracovatelské stanice) a její členové se také aktivně podílejí na vývoji zemědělských technik a strategií, které vedou k vyšší kvalitě kávy.

Kerinci prošla anaerobním naturálním zpracováním a právě toto přispívá ke specifické chuti této kávy. Kávové třešně jsou po ručním sběru tříděny dle hustoty a poté se pokládají na vyvýšené sušící postele, kde prochází další selekcí dle stupně zralosti. Vybrané třešně jsou pak pečlivě uloženy do hermeticky uzavřených plastových sáčků, kde zůstávají 7 dní v chladném a suchém prostředí, což způsobuje, že káva získává své výrazné aroma a chuť. Po tomto období jsou třešně opět rozloženy k sušení na dobu 20 až 23 dní pod ochrannými kopulemi, které je chrání před deštěm a přímým slunečním zářením. Tento pečlivý a kontrolovaný proces zpracování zajišťuje, že tato káva má velmi výraznou a unikátní chuť. 

U nás v pražírně jsme si tuhle kávu doslova zamilovali pro její výraznou a kompexní chuť. Její tělo je sirupovité a v chuťovém profilu je patrná chuť rumových pralinek, tropického ovoce, manga, třešní a nugátových tónů. Je prostě skvělá! Pražíme ji světle na filtr, ale dá se použít i na espresso. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu