HONDURAS OLIVERIO LARA LOPEZ

Naturálně zpracovaný Honduras z farmy jménem Bella Vista je univerzální káva- hodí se na filtr stejně jako i na espresso. Vyznačuje se chutí tropického ovoce a mléčné čokolády s jemným vanilkovým podtónem. Specialita!

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
260 Kč 260 Kč 260 Kč 260 Kč 260 Kč 260 Kč 260 Kč 520 Kč 520 Kč 520 Kč 520 Kč 520 Kč 520 Kč 520 Kč 520 Kč 104 Kč 104 Kč 104 Kč 104 Kč 104 Kč 104 Kč od 104 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Finca Bella Vista
MAJITEL FARMY: Oliverio Lara Lopez a jeho syn Jolman Walter
REGION: Gualme / Corquin / Copán
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 350 m.n.m.
ODRŮDA: Mix
ZPRACOVÁNÍ: Natural
CHUŤOVÝ PROFIL: MLÉČNÁ ČOKOLÁDA, TROPICKÉ OVOCE, VANILKA

    Oliverio Lara Lopez a jeho syn Jolman Walter vlastní a spravují farmu jménem "Bella Vista" v oblasti Gualme v západním honduraském regionu Copán. Farma o rozloze 3 a půl hektaru se rozprostírá ve výšce 1350 m. n. m. a pěstují se zde odrůdy Catuai, Lempira a IHCAFE90. Oliverio je velmi zkušený pěstitel a nebál se experimentovat s novinkami v oblasti zpracování kávy. Byl jedním z prvních členů místního družstva, kteří se zapojili do programu mikrolotů a díky tomu zaznamenal obrovské zlepšení kvality své produkce. Mikrolot znamená, že má káva jasný původ- jednotlivé mikroloty se pěstují pouze v omezeném množství, jsou odděleny od ostatní produkce a díky důkladné pozornosti při zpracování se vyznačují vysokou kvalitou.

    Letos byla sklizeň pro všechny producenty ve zdejším regionu velice obtížná, v době sklizně bylo totiž deštivo a farmáři se navíc potýkali s nedostatkem sběračů. To mělo za následek zbytečnou ztrátu části produkce- jednoduše proto, že se ne všechny třešně stihly sesbírat ve správný čas a mnoho z nich buď přezrálo, nebo dokonce spadlo. Většina se ovšem naštěstí sesbírat stihla.

    Zrna, která od Oliveria máme pro vás, byla zpracována naturální metodou. Toto zpracování probíhá v závodě družstva jménem Aruco, kde je zajištěna lepší kvalita procesu, než kdyby kávu zpracovávali farmáři sami. Zpracovatelský závod navíc leží v nižší nadmořské výšce, a to 800 m.n.m., což je díky suššímu a více stabilnímu klimatu pro zpracování kávy výhodnější. Naturální káva se zde po selekci třešní suší na afrických postelích po dobu 20 až 30 dní. Výsledkem je káva s výraznou chutí tropického ovoce, mléčné čokolády a jemným vanilkovým podtónem. Má střední aciditu a bude chutnat na filtr i na espresso.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení