ETHIOPIA SHAKISO
Etiopská káva patří mezi nejoblíbenější a v naší nabídce nesmí chybět. Tato naturálně zpracovaná zrna pocházejí z městečka Shakiso z regionu Guji. Jsou pražená světle a mají jemnou a ovocnou chuť. Skvělá na filtr.
Chuťový profil: tropické ovoce, hrozny, nugát
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|---|
PROMÝVACÍ STANICE: | Shakiso town washing station |
MAJITEL PROMÝVACÍ STANICE: | Abder Malik Keder |
REGION: | Shakiso / Guji |
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: | 2 100 m.n.m. |
ODRŮDA: | Heirloom- původní etiopské odrůdy |
ZPRACOVÁNÍ: | Natural |
PRAŽENO NA: | FILTR |
CHUŤOVÝ PROFIL: | TROPICKÉ OVOCE, HROZNY, NUGÁT |
Ze všech kávu produkujících zemí má Etiopie zcela mimořádný význam a téměř až legendární pověst. Je považována za pravlast kávovníku – právě v této oblasti již před mnoha staletími započalo velké kávové putování. Na rozdíl od jiných částí světa, kde byl kávovník dovezen většinou již jako účelově zemědělská rostlina, tady vyrůstal divoce a bez povšimnutí až do doby, kdy zdejší lidé objevili jeho plný potenciál. V Etiopii se některé věci příliš nemění a pěstování kávovníku je jedna z nich- většina produkce totiž dodnes pochází od místních drobných pěstitelů, kterí mají v okolí svého obydlí často pouze několik kávových keřů. A přesně taková zrna máme pro vás...
Tato káva pochází z proslulého etiopského regionu Guji. Jedná se o naturální zrna původní etiopské odrůdy heirloom ze zpracovatelské stanice jménem "Shakiso washing station". Ta se nachází jen kousek od stejnojmenného města Shakiso a provozuje ji Abder Malik Keder. Stanice leží ve vysoké nadmořské výšce 2 100 m.n.m. Kávové třešně se zde postupně vozí ke zpracování od stovek okolních farmářů. Shakiso pražíme velmi světlým způsobem a je určena na filtr. Potěší milovníky lehkých ovocných káv. V její chuti dominuje tropické ovoce, hrozny a nugát.