ETHIOPIA KAYON MOUNTAIN FARM

Kayon Mountain je název farmy v etiopském regionu Guji. Odtud pochází tato naturálně zpracovaná káva, která je výjimečná svou ovocnou chutí plnou malin, bílého hrozna a čokolády.

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 440 Kč 440 Kč 440 Kč 440 Kč 440 Kč 440 Kč 440 Kč 88 Kč 88 Kč 88 Kč 88 Kč 88 Kč 88 Kč 88 Kč od 88 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu

    V Etiopii nebývá zvykem, že se káva pěstuje na rozlehlých farmách. Většina produkce tradičně pochází od drobných farmářů, kteří kávové třešně přinášejí k nejbližší promývací stanici. My však pro vás máme kávu zrovna z jedné takové netradiční farmy. Její jméno je Kayon Mountain. Rozprostírá se na ploše celkem 500 hektarů, z nichž cca 300 je vyčleněno na pěstování kávovníku.  Leží na pomezí dvou vesnic jménem Taro a Sewana, ležící v etiopském jižním regionu Oromia v zóně Guji, oblasti Shakiso. Majitelem farmy je Ismael Hassen Aredo, který ji založil v roce 2012. Ten zde dnes zaměstnává celkem 25 stálých pracovníků a k tomu 300 sezónních pomocníků v období sklizně a zpracování kávových zrn. Těm nabízí benefit v podobě dopravy do práce zdarma a rovněž finančně podporuje výstavbu škol a administrativních budov pro místní komunity. Farma je nucena každoročně soupeřit o sezónní pracovníky s nedalekou těžební stanicí, a tak Ismael dohlíží na to, aby platy pro sběrače kávových třešní byly takové, aby zůstali motivováni se každoročně vracet. Kromě toho se na farmě soustředí na výsadbu a pěstování Akácií a dalších stromů proto, aby káva měla ideální podmínky a vyrůstala v zastíněném prostředí. Samozřejmostí je produkce biologického kompostu, který pak slouží k přírodnímu hnojení stromků. Žádná chemie. Ismael je pečlivý nejen co se týče struktury a fungování farmy samotné, ale rovněž co se týká sběru třešní a jejich zpracování. Třešně se zde zpracovávají jak naturální, tak i promytou metodou. My vám přinášíme naturálně zpracovaná zrna. Kávové třešně při jsou při této metodě zpracování ihned po sběru opláchnuty vodou, přetříděny a umístěny na tzv. africké postele neboli sušící sítě, kde jsou sušeny na přímém slunci po dobu 12 až 20 dní. Tuto kávu pražíme světle, abychom zachovali její skvělou ovocnou chuť malin, bílého hrozna a čokolády. Je to ideální volba na filtr.

Kategorie: KÁVA
MAJITEL FARMY: Ismael Hassen Aredo
FARMA: Kayon Mountain Farm
REGION: Shakisso / Guji
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 900- 2 200 m.n.m.
ODRŮDA: 74110, 74112
ZPRACOVÁNÍ: Naturální
CHUŤOVÝ PROFIL: MALINY, BÍLÉ HROZNO, ČOKOLÁDA