COSTA RICA LOS SANTOS "AMAPOLA"
Zrna z kostarického regionu Tarrazú pražíme tmavším způsobem. Jsou skvělá na espresso nebo moka konvici. Mají výrazné aroma a chuť čokolády, karamelu, lískových oříšků a jemně ovocný podtón sušeného ovoce.
Chuťový profil: čokoláda, karamel, lískové oříšky, sušené ovoce
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|---|
FARMA: | Drobní farmáři z regionu Los Santos |
REGION: | Los Santos / San José / Tarrazú |
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: | 1 400- 1 500 m.n.m. |
ODRŮDA: | Catuai, Caturra |
ZPRACOVÁNÍ: | Promyté |
PRAŽENO NA: | Espresso |
CHUŤOVÝ PROFIL: | Čokoláda, karamel, lískové oříšky, sušené ovoce |
Tato zrna pochází od drobných farmářů z proslulého kostarického regionu Tarrazú. Bylo jim přisouzeno jméno "Amapola", což je místní název pro Ibišek. Tato tropická květina každým létem vybarvuje místní krajinu do zářivých odstínů červené a růžové. Tarrazú je zcela jistě nejznámější pěstitelská oblast v zemi. Pro růst kávovníku zde panují přívětivé podmínky. Zeměpisná poloha a vysoká nadmořská výška v pohoří Talamanca Sierra zajišťuje teplé dny a chladné noci, což má vliv na delší zrání kávových třešní, a tedy jejich vyšší hustotu a sladkou a ovocnou chuť. Tato zrna pražíme tmavším způsobem. Jsou skvělá na espresso nebo moka konvici. Mají výrazné aroma a chuť čokolády, karamelu, lískových oříšků a jemně ovocný podtón sušeného ovoce.