COLOMBIA FINCA BUENOS AIRES

Malá farma rozprostírající se vysoko v kolumbijských Andách nazvaná Buenos Aires je místem odkud pochází tahle chuťově výrazná a neobvyklá káva s ovocnou chutí malin, banánů a nutelly. 


Chuťový profil: Maliny, Nutella, Banány

Tato káva nejlépe chutná na:     

coffee-filter    french-press

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
275 Kč 550 Kč 990 Kč 275 Kč 550 Kč 990 Kč 275 Kč 550 Kč 990 Kč 275 Kč 550 Kč 990 Kč 275 Kč 550 Kč 990 Kč 275 Kč 550 Kč 990 Kč 275 Kč 550 Kč 990 Kč 275 Kč 550 Kč 990 Kč 275 Kč 550 Kč 990 Kč od 275 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Finca Buenos Aires
MAJITEL FARMY: Beto Narvaez
REGION: Městěčko Bruselas / Region Huila
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 600 m.n.m.
ODRŮDA: Caturra
ZPRACOVÁNÍ: Anaerobic Natural
PRAŽENO NA: FILTR
CHUŤOVÝ PROFIL: MALINY, NUTELLA, BANÁNY
Buenos Aires (1)
Novinka Na filtr

Farma

Farma pojmenovaná Buenos Aires se rozprostírá v horské oblasti andských hor v kolumbijském regionu Huila. Konkrétně se nechází na území městečka jménem Bruselas. Celá zdejší oblast poskytuje ideální podmínky pro farmaření, a tak jsou zde malé farmy rozesety doslova všude v okolních horách. Buenos Aires je již dvě generace ve vlastnictví rodiny Narvaezových a v současnosti ji spravuje pan Beto Narvaez. Kromě obvyklých místních odrůd kávy, jako jsou Caturra a Castillo, se zde pěstuje i odrůda Bourbon.

 

ATT240109 CO Infopack.pdf Page 2 image 1 

Zpracování kávy

Veškeré zralé kávové třešně jsou na farmě sklízeny ručně. Po sklizni následuje pečlivá selekce- a to nejdříve za pomocí ponoření do vody, kdy se oddělí méně zralé třešně od těch plně zralých tak, že ty méně zralé zůstanou plavat na povrchu. Po této počáteční selekci se voda vypustí a třešně se přesypou do zásobníku, kde následuje ještě další manuální třídění. Celý tento proces je časově dost náročný, ale díky němu se výrazně zvyšuje kvalita zdejší kávy.

Vybrané třešně poté procházejí procesem anaerobní fermentace, kdy jsou na 100 hodin uzavřeny v nádobách bez přístupu vzduchu, což umožňuje rozvinutí komplexní chuti. Po fermentaci jsou kávové třěšně sušeny vcelku na tzv. afrických postelích (vyvýšené sítě) po dobu cca 25 dní, dokud nedosáhnou optimální vlhkosti.

 

Jak Buenos Aires chutná?

Anaerobně naturální zpracování je v posledních letech relativně velkým trendem ve výběrové kávě, a to nejen v Kolumbii, ale napříč mnoha kávu produkujícími zeměmi. Takto zpracovaná káva má obvykle výraznou a komplexní chuť. My jsme pro zrna z Buenos Aires zvolili světlé pražení. Doporučujme je použít nejlépe na dripper nebo aeropress. Výsledná káva má silné tělo a na filtr relativně výraznou chuť, kde kromě jemného čokoládového podtónu hraje hlavní roli ovocná chuť připomínající maliny, banány a další tropické ovoce.   

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu