Neohodnoceno

COLOMBIA ADELA ARDILA

Speciální mikrolot z kolumbijské farmy jménem Finca La Italia nabízí úžasnou komplexní chuť. Má krémové tělo a cítíme v ní mléčnou čokoládu, bobulovité ovoce a příjemnou květinovou dochuť. Na espressu vynikne její sladká, čokoládovo- rybízová chuť.

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
230 Kč 230 Kč 230 Kč 230 Kč 230 Kč 230 Kč 230 Kč 460 Kč 460 Kč 460 Kč 460 Kč 460 Kč 460 Kč 460 Kč 92 Kč 92 Kč 92 Kč 92 Kč 92 Kč 92 Kč 92 Kč od 92 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Finca La Italia
MAJITEL FARMY: Adela Ardila
REGION: Alto Santa Barbara / Timana / Huila
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 740 m.n.m.
ODRŮDA: Castillo
ZPRACOVÁNÍ: Promyté
CHUŤOVÝ PROFIL: KRÉMOVÉ TĚLO, KOMPLEXNÍ CHUŤ, MLÉČNÁ ČOKOLÁDA, BOBULOVITÉ OVOCE, KVĚTINY

Kolumbijskou kávu prostě milujeme. Proč? Jen málokterá země nabízí ve své produkci takovou chuťovou rozmanitost a zároveň vysokou kvalitu, jako právě Kolumbie. Kávovník se zde pěstuje v mnoha regionech napříč celou zemí od severních, teplejších oblastí až po jižní chladnější a deštivé vysokohorské departmenty. A především zde, na farmách vysoko v andských horách, se rodí káva, která je typická svou vyšší aciditou a komplexní ovocnou chutí. Často bývá porovnávána s africkými kávami, se kterými sdílí svou příznačnou vyšší aciditu. Specifické mikroklimatické podmínky  navíc nabízí různé chuťové profily v prostorově malých oblastech. Jedním z těchto jižních regionů je Huila. Nedaleko zdejšího městečka Timana se na povrchu 2,5 hektarů rozprostírá farma jménem Finca La Italia. Majitelka farmy se jmenuje Adela Ardila a zrovna její kávová zrna u nás můžete ochutnat. Paní Adela na své farmě pěstuje několik různých odrůd kávovníku. My pro vás máme mikrolot odrůdy Castillo zpracovaný promytou metodou. Této kávy bylo vyprodukováno pouze velmi malé množství, a tak ji jinde jen tak neochutnáte. Kávové třešně byly sklízeny po dosažení tmavě červené, až fialové barvy. Po pečlivém přetřídění třešní na místní farmě se oddělí zrna od slupek s dužinou. Následuje jejich fermentace ve vodě po dobu 36 až 40 hodin. Další fáze zpracování je sušení- to na místní farmě trvá 8- 10 dní, přičemž se několikrát po tuto dobu zrna prohrabávají, aby se zajistila rovnoměrnost sušení. Díky místním podmínkám a pečlivému zpracování je kvalita této kávy výjimečná. Má krémové tělo a je chuťově komplexní. Cítíme v ní mléčnou čokoládu, bobulovité ovoce a příjemnou květinovou dochuť. Ačkoliv je pražena světlým způsobem a je určena zejména na filtr, je vynikající i jako espresso, kde vynikne její sladká, čokoládovo- rybízová chuť.