ZÁSILKOVNA NAD 899 KČ ZDARMA

BURUNDI NEMBA

Ovocná a šťavnatá, taková je káva z promývací stanice Nemba z Burundi. Její chuť vynikne především na filtru.


Chuťový profil: hrozny, černý čaj, meruňky

Tato káva nejlépe chutná na:     

coffee-filter     french-press

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
- - - - - - - - –10 % - - –10 % - - –10 % - - –10 % - - –10 % - - –10 % - - –10 % až –10 % 270 Kč 540 Kč 972 Kč 270 Kč 540 Kč 972 Kč 270 Kč 540 Kč 972 Kč 270 Kč 540 Kč 972 Kč 270 Kč 540 Kč 972 Kč 270 Kč 540 Kč 972 Kč 270 Kč 540 Kč 972 Kč 270 Kč 540 Kč 972 Kč 270 Kč 540 Kč 972 Kč od 270 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Více než 1000 drobných farmářů z okolí městečka Kayanza
PROMÝVACÍ STANICE: Nemba washing station
REGION: Kayanza
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 700 m.n.m.
ODRŮDA: Red Bourbon
ZPRACOVÁNÍ: Promyté
PRAŽENO NA: FILTR
CHUŤOVÝ PROFIL: HROZNY, ČERNÝ ČAJ, MERUŇKY
Burundi Nemba
Tip
- - - - - - - - –10 % - - –10 % - - –10 % - - –10 % - - –10 % - - –10 % - - –10 % až –10 %

Nemba je promývací stanice, která leží v nadmořské výšce 1 818 m.n.m. na severu regionu jménem Kayanza. Funguje již od roku 1991 a po celou tuto dobu skupuje kávové třešně od místních drobných pěstitelů. Těch je opravdu hodně, v dnešní době již více než 3 000. Tito drobní farmáři mají na svém pozemku většinou jen několik desítek kávovníků. Každý z těchto stromů vydá během sklizně v průměru 1,5 kg třešní. Ty se pak dopravují na Nembu, kde probíhá jejich další zpracování. Nemba má dokonce hlavního agronoma, který se stará o jednotlivé farmáře, poskytuje jim pomoc, potřebné náčiní nebo jim distribuuje hnojivo ve formě sušených kávových slupek. Veškerá produkce pochází z nadmořské výšky okolo 1 700 m.n.m. Klima, nadmořská výška a místní půda mají ve výsledku vliv na vynikající chuť této kávy, která je velmi jemná a ovocná. Celkem je schopna promývací stanice zpracovat až 750 tun kávových třešní ročně. My pro vás máme zrna zpracovaná promytou metodou. Jak to zde probíhá? Třešně jsou zprvu tříděny dle kvality a do 6 hodin po doručení jsou promyty, tedy zbaveny slupek a dužiny. Následně probíhá 12 h suchá fermentace a posléze zrná stráví až 24 h v čisté vodě. Nakonec následuje sušení na afrických postelích a export. Tahle zrna pražíme světle, aby se zachovala jejich ovocná chuť. Jsou tedy skvělá na filtr, kde vás dostanou svou šťavnatou chutí plnou hroznů, meruněk a černého čaje.

Zpět do obchodu