BRAZIL MOGIANA CASA LORETA

Mogiana Casa Loreta je káva s intenzivní chutí. Má plné tělo se sametovou texturou a chuť mléčné čokolády a ořechů.
Její acidita je velmi nízká, jedná se o ideální volbu pro milovníky konzervativnějších chutí a vynikne zejména na espressu.

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
160 Kč 160 Kč 160 Kč 160 Kč 160 Kč 160 Kč 160 Kč 320 Kč 320 Kč 320 Kč 320 Kč 320 Kč 320 Kč 320 Kč od 160 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu

Když se řekne káva, mnoha lidem vyvstane na mysl právě Brazílie. A není divu. Tato země je totiž největším světovým producentem této plodiny již více než 150 let. V dnešní době zajišťuje zhruba třetinu celkové světové kávové produkce, ačkoliv bývaly doby, kdy její podíl činil až 80% (kolem roku 1920). Historie této země je s kávou velmi výrazně spjata, její produkce a producenti měli často značný vliv na místní a potažmo i mezinárodní politické dění už od dob velkých otrokářských farem v 19. století. Nechceme Vás zde ale zatěžovat historickými fakty :) Důležitější je, jak brazilská káva chutná. Brazílie je nepochybně nejvíce industrializovaným „kávovým“ producentem a obecně se považuje za zemi, kde kvantita vítězí nad kvalitou. Ačkoliv toto tvrzení nemůžeme vztahovat na celou produkci, zejména v posledních letech se klade i zde stále větší důraz na kvalitu a dokonce produkci výběrové kávy, tak do značné míry je stále platné. Místní farmy mívají typicky obrovskou rozlohu a produkci. Větší kávové farmy na světě nenajdete, některé ročně produkují dokonce více kávy, než celá sousední Bolívie. Pěstuje se zde jak arabika, tak i robusta. Vzhledem k rozlehlosti země a velikosti produkce není možné stanovit určitou jednu „typickou“ chuť. Pro místní kávy je však obvyklá minimální acidita, těžší tělo a můžeme v nich často nalézt chuť oříšků nebo čokolády.