KENYA MWIRIA
Velmi ovocná a šťavnatá, s chutí tropického ovoce, grapefruitu a černého čaje. Takhle přesně chutná Keňa Mwiria. Pokud máte rádi kafe na filtr, tohle je nejlepší volba!
Chuťový profil: tropické ovoce, grapefruit, černý čaj
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|---|
ZPRACOVATELSKÝ ZÁVOD: | Mwiria |
REGION: | Mutunduri / Embu |
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: | 1 300- 1 900 m.n.m. |
ODRŮDA: | SL28, SL34 |
ZPRACOVÁNÍ: | Promyté |
PRAŽENO NA: | FILTR |
CHUŤOVÝ PROFIL: | TROPICKÉ OVOCE, GRAPEFRUITY, ČERNÝ ČAJ |
Zpracovatelská stanice Mwiria byla založena v roce 1964. Její otevření doprovázela návštěva tehdejšího prezidenta Jomo Kenyatty, který ji dokonce dal i jméno- Mwiria znamená v kikujštině, místním jazyce, "obrovský". Mwiria je dnes jednou ze tří zpracovateských stanic patřících sružstvu jménem "Central Ngandori Farmer Cooperative Society". Kávové třešně zde pravidelně dodává přes 1 000 farmářů z okolí a její roční produkce dosahuje více než 69 tun kávy. Jsou zde tři stálí pracovníci, kteří během sezóny zaměstnávají dalších 30 lidí.
Mwiria se nachází na úpatí hory Mt. Kenya v keňském regionu Embu. Místní farmáři by si z hlediska přírodních podmínek nemohli přát více. Sopečná, na živiny bohatá půda. ideální nadmořská výška a mikroklima tohoto regionu dává naprosto dokonalé podmínky pro tu výjimečnou kávu.
Mwiria je zpracována promytým způsobem. Po vytřídění jsou kávové třešně zbaveny slupky a následuje fermentace ve vodních nádržích po dobu 12 až 28 hodin. Následně přichází na řadu omytí zrn v čisté vodě a další třídění. Zrna se na závěr suší na zvednutých lůžkách po dobu 14 až 21 dnů.
Výsledek je chuťově úžasný! Káva chutná nejlépe na filtr. Je velmi ovocná a šťavnatá, s chutí tropického ovoce, grapefruitu a černého čaje. Doporučujeme ideálně dripper nebo chemex.