EL SALVADOR FINCA LA REFORMA
Naturálně zpracovaná kávová zrna ze salvadorské farmy La Reforma jsou chuťově relativně neobvyklá- výsledná káva svou sladkostí připomíná rozinky a sušené švestky a zároveň je patrný kořenitý tón, připomínající kardamom. Zrna jsou pražena světle tak, aby byla výborná na filtr.
Chuťový profil: rozinky, kardamom, sušené švestky
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|---|
FARMA: | Finca La Reforma |
MAJITEL FARMY: | Hermanos Alvarez Diaz |
REGION: | Santa Ana volcano / Apaneca |
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: | 1 350- 1 450 m.n.m. |
ODRŮDA: | Red Bourbon |
ZPRACOVÁNÍ: | Natural |
PRAŽENO NA: | FILTR |
CHUŤOVÝ PROFIL: | ROZINKY, KARDAMOM, SUŠENÉ ŠVESTKY |
Rafael Alvarez Lalinde založil farmu jménem Finca La Reforma v roce 1892, hned poté, co opustil svou rodnou Kolumbii. Přivezl s sebou nejlepší kávovníková semínka pro nový začátek v Salvadoru. La Reforma se rozprostírá na úbočí sopky Santa Ana v regionu Apaneca. Dnes, o čtyři generace později, Rafaelovi potomci stále spravují La Reformu a kromě toho i další nedaleké farmy. Dnes je zde šéfem pravnuk Hermanos Alvarez Diaz. Rodina Alvarezových aktivně podporuje místní komunitu prostřednictvím partnerství s místní neziskovou organizací "Libras De Amor". Ta se zabývá řešením nedostatečné výživy u dětí na venkově, což je problém v El Salvadoru, stejně jako v okolních zemích.
Po celé rozloze farmy rostou stromy, které zde plní důležitou funkci: poskytují rostlinám ochranu před přímým sluncem, regulují tím i teplotu a zároveň brání erozi půdy. Sklizeň zde provádí školený personál a po sklizni hned zralé třešně putují přímo do nedalekého zpracovatelského závodu El Borbollon. Tento závod pro změnu spravuje další člen rodiny: Eduardo Alvarez. V El Borbollonu probíhá separace třešní podle hustoty a následuje jejich další zpracování. Rodina Alvarezových pravidelně takto produkuje vynikající kávu a na každý jednotlivý proces v celém řetězci je kladen velký důraz, aby tomu tak bylo nadále...
My jsme pro vás vybrali naturálně zpracovaná kávová zrna, jež byla na Borbollonu sušena ve stínu po dobu 20 dnů. Jsou chuťově relativně neobvyklá- výsledná káva svou sladkostí připomíná rozinky a sušené švestky a zároveň je patrný kořenitý tón, připomínající kardamom. Zrna jsou pražena světle tak, aby byla výborná na filtr. Doporučujeme použít dripper nebo chemex.